ISTANBUL

Interior Architecture design and application project

2021

The first local building of Vitrosens Biotechnology Center is located at the center of the industrial and mass production area, which is in Istanbul / Umraniye.

 
The design process of the venue has started with focusing on finding the solutions for spatial limitations. Contrary to the single facade with daylight and low ceiling height, the priority was composing, spacious and natural light dominant, reception desk and office areas. The layout plan was supported with glass walls in casting the light through the darkest points of offices. Despite the minimal and refined design attitude adopted at the general scope, waiting and kitchenette areas were fictionalized in dynamic, inviting and comfortable senses.                           

The handcrafted display area was designed in a semi-permeable structure. It made maximum use of the natural light filtered through the corridor connecting the reception and waiting area, which is the only illuminated facade of the space. The disadvantage of reverse lighting at the showroom unit has turned into a pleasant space that allows various light shadow plays during the day with its partial solid and void surfaces.

It has aimed to reflect the corporate identity in interior design; Innovative, contemporary, hygienic, progressive, spacious and minimalist phenomena, supporting corporate identity, have been achieved by using them in precise forms and simple rhythms, together with the material, colour choices and created light games.

A continuous linear light that guides the user around the whole space has been set up on the 3rd-floor entrance axis. The management offices, open offices and social areas on this floor are separated from each other with different materials, colours, and light directions used both on the floor and ceiling.

It is focused on taking advantage of maximum natural light on the 3rd floor, as on the ground floor . Linear joinery was placed in private offices on the floor's inner facades without preventing privacy, and light slits were created to allow natural light to reach the common work area. Thus, bright space is provided for open office users.

Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
HCR_7844
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens BiyoteknolojiVITROSENS_08.03.2021-23
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji